Grillad gårdskyckling Stange
mathavre med sparris och rotsaker
samt en pepparotssås
Beräkna ca 125-140 gram kycklingfilé per person. Jag har använt en lokal kycklingfarms egna produkt då jag vet jag vad jag får, närodlat och närproducerat. Linda in kycklingfiléerna i några skivor beacon var. Stek dem i stekpannan tills det är genomstekta men inte heller överstekta. Under tiden skär du några gröna sparris, en gul lök, en hel röd paprika, en hel mindre morot och palsternacka i mycket små tärningar. Blanda grönsakerna med varandra. Koka 2 dl mathavre så som det står på förpackningen, (brukar ta ca 12 minuter), häll av vattnet, salta och peppra mathavren och tillsätt nu det fin skurna grönsakerna, lägg på locket och låt blandningen svettas i kastrullen tills kycklingen är genomstekt.
pepparrot-såsen gör du på följande sätt: Blanda ihop 1 dl creme fraiche med 2 msk majonnäs, 1 tsk riven pepparrot och 1 tsk tomatpuré. Rör om, salta och peppra samt smaka av. Lägg upp allting enligt bilden ovan. Kycklingfilén har jag delat på mitten, dvs, jag har skurit upp kycklingen rakt över muskeltrådarna.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar